DIY | Homemade Taro Bubble Tea (DUTCH VERSION!)
23-09-2019
Hallo Kersjes! Wat leuk dat jullie hebben geklikt op deze nieuwe Do It Yourself van mij. Dit is een heel andere DIY dan dat jullie normaal van mij zijn gewend, want het heeft totaal niks te maken met beauty producten of wat dan ook in deze richting. Het heeft te maken met één van mijn favoriete drankjes ooit genaamd "Bubble Tea". Ik ben een echte thee drinker en kies het altijd boven koffie of wat voor warme drank dan ook, maar Bubble Tea is een speciale thee dat op een speciaal manier bereid moet worden. Dit is een koude thee dat je zowel thuis kunt drinken of makkelijk mee kunt nemen voor onderweg.
Wat is Bubble Tea?
Bubble Tea is een thee drankje dat afkomstig is uit Taiwan en dat zeer populair is in zowel alle Aziatische landen als Amerika. Ook in Nederland heeft het een populariteit gevonden onder de liefhebbers. Het begon zich te ontwikkelen in de jaren 80. Het is een mix van zeer gekoelde of heet gezoete thee, melk en andere smaken. De naam stamt voort uit het feit dat deze thee flink geschud moet worden, zodat de bubbeltjes ontstaan. In de thee wordt vaak tapioca parels toegevoegd als een klein snackje. In sommige varianten worden eerder fruit parels toegevoegd.
In deze DIY laat ik jullie zien hoe jullie één van mijn favoriete smaken kunnen maken. Natuurlijk kom ik ooit terug met andere favorieten, maar dit is mijn nummer 1, genaamd Taro bubble tea.
Tapioca parels en taro poeder zijn makkelijk te vinden bij dichtstbijzijnde toko's, maar in mijn buurt zijn er geen Aziatische toko's. Dus ik ben genoodzaakt om het duurder te doen en dat is online bestellen. Dus als je goedkoper uit wilt zijn met homemade bubble tea maken, dan raad ik het aan om een toko te bezoeken.
Wat heb ik nodig?
- Tapioca parels of fruitparels (dit is een persoonlijke keuze, maar ik raad aan om voor tapioca te gaan met deze bubble tea)
- Taro poeder
- Ijsklontjes (optioneel)
- Vloeibare honing of suikersiroop (dit is een persoonlijke keuze)
- Bewaarbakje
- Poeder lepel
- Plastic beker 500ml of een hoge glas waar 500ml in kan
- Cocktail shaker 530cc
- Speciale rietje voor bubble tea
- Roerlepel
- Een (steel)pan (die naar de Filistijnen mag gaan aan tapioca! XD)
Voorbereiden
LET OP! Fruitparels hoeven niet bereid te worden! Deze kunnen direct toegevoegd worden aan bubble tea!
Het maken van de thee melk is heel makkelijk, maar het snackje voor in de thee heeft wel een beetje tijd nodig en nog belangrijker je aandacht! Het is heel belangrijk om deze stappen zorgvuldig te volgen. Tapioca parels moeten goed bereid worden, want anders kan het gezondheidsklachten opleveren (tapioca staat bekend om het feit dat ze moeilijk verteerbaar zijn). Des te beter ze bereid worden, des je optimaal van dit snackje kunt genieten.
1. Neem een oude (steel)pan die naar Filistijnen mag gaan. Ik heb voor mijzelf een steelpannetje waar ik alleen maar de parels in doe bereiden.
2. Vul de (steel)pan met genoeg water en zet het op hoog vuur. Wacht, totdat het water goed kookt.
TIP! Heb je zoals mij geen geduld? XD Kook het water alvast voor in een waterkoker.
3. Voeg een hoeveelheid tapioca parels toe en roer eventjes, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
4. Kook de parels voor 30 minuten. Blijf continue roeren, zodat de tapioca niet gaat plakken aan de randen. | Gebruik je een gewone pan? Houd de deksel er dan op en roer om de 5 minuten.
5. Haal de steelpan van het vuur af en giet de tapioca parels in een zeef of vergiet. Spoel de parels af in koud water en laat deze even afkoelen | Gebruik je een gewone pan? Zet het vuur uit en laat deze voor een half uur in het water staan. Vervolgens ook afgieten en laten koelen.
6. Neem een bakje waar je de parels graag in wilt bewaren. Voeg een klein beetje water aan toe voor stap 7.
7. Tapioca parels zijn van zichzelf taai en hebben geen smaak. Je kunt het vergelijken met een gummy bear zonder smaak. Je kunt er smaak aan toe voegen door suikersiroop of honing aan toe te voegen. Mijn persoonlijke keuze is vloeibare honing van weidebloemen, maar elke honing is goed. Roer de parels voor een laatste keer goed door in het bakje.
LET OP! Bereide tapioca parels dienen op kamertemperatuur te worden bewaard! Deze kunnen tot 3 dagen bewaard worden!
Wat is Taro en waar smaakt het naar?
Taro is een knolgewas (root vegetable) afkomstig uit Zuidoost-Azië. Taro wordt toegevoegd aan veel gerechten waaronder soep, maar ook in bubble tea is dit een zeer populaire smaak en geeft een paarse kleur. Eigenlijk is de Taro Bubble Tea de populairste van alle Bubble teas. Tegelijkertijd ook het makkelijkst te bereiden van ze allemaal. Ondanks dat dit een knolgewas is, heeft taro eigenlijk een smaak dat je niet zult verwachten. Taro smaakt zeer naar Amerikaanse koekjes.
Bereiding Taro Bubble Tea (500ml)
1. Neem een plastic bekertje van 500 ml of een hoge glas.
2. Voeg een hoeveelheid tapioca parels naar wens toe in het plastic bekertje.
3. Neem een cocktail shaker en voeg 3 lepels taro poeder aan toe (1ste foto).
4. Voeg 100 ml heet water toe aan het poeder.
5. Roer met een roerlepel, totdat er geen klontjes meer zijn (2de foto).
6. Voeg vervolgens water aan toe, totdat de cocktailshaker bijna vol zit.
7. Indien je het echt koud wenst te drinken, kun je ijsklontjes aan toevoegen.
8. Sluit de cocktailshaker en schud deze mengsel goed door.
9. Vul het plastic bekertje of glas van 500ml met de thee.
10. Roer met het rietje even door de thee en het is klaar om gedronken te worden ^_^
Maak jouw eigen website met JouwWeb